hürriyet

25 Mart 2014 Salı

bahar okuma şenliği #2





     Böğürtlen Kışı Sarah Jio dan okuduğum üçüncü kitaptı. İlk kez Mart Menekşeleriyle tanıdım yazarı ve bu kitap beni büyülemişti hayatımda okuduğum en güzel romantik kitaptı ve romantik kitaplara bakış açımı tamamen değiştirmişti. Yağmur Sonrasıyla da kesinlikle bu yazarın bütün kitaplarını okumaya devam etmeliyim dedim ve Böğürtlen Kışınıda okudum. Yazar hep aynı tarz yazıyor olsa da her kitapda bağlıyor insanı bence ve bu okuduğum üçüncü kitabı olasına rağmen hiç sıkılmadım onun tarzından ve sabırsızlıkla diğer kitaplarının türkçeye çevrilmesini bekliyorum. Gelelim kitaba: bu kitabımız diğerlerinden farklı olarak aşktan daha çok anne çocuk ilişkisi üzerine. Vera Day oğlu Danieli 1933 yılında kaybetmiştir ve 2012 yılında Claire onu bulmaya karar verir ve romanımız ikili zamanda geçer.

"Herkes kendi hayat yolunda acılar çekip iyileşir. Kendine zaman tanı."
"Kalbin asla anneni unutmuyor."
" Canım Daniel im, 
Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni herk kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum.."

Kitaptaki bu sözler beni derinden etkiledi. Bir evlat kaybetmenin ne derece acı olduğunu ustalıkla anlatmış Sarah ve beni çok ağlattı oğlumu kaybetmiş olmak duygusu o sayfaları okurken bile beni çok korkuttu. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. neyse çok uzattım. Alın ve mutlaka okuyun, annenize ve -varsa- çocuğunuza sıkı sıkı sarılın.

2 yorum:

  1. mart menekselerini okumustum guzeldi, kafa yormayan, sakinlestirici cinsten hostu gercekten..digerleri de ona mi benziyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benziyor dediğimiz gibi kafa yormuyorlar. Sarah jio nun 3 kitabında da ayni tarz var. Tek fark böğürtlen kisinda aşktan daha yoğun olan duygu annelik. Bu arada böğürtlen kisinda bir sürpriz var mart menekşeler indeki karakterlerle ilgili..

      Sil