hürriyet

28 Nisan 2015 Salı

İÇİNDE AŞK SAKLI


İÇİNDE AŞK SAKLI/ JUDİTH MCNAUGHT
EPSİLON, 580 syf.
Orjinal Adı: Whitney, My Love
Gooreads Puanı: 4.21


ARKA KAPAK:

People dergisinin 'Yüreğin Kraliçesi' adını verdiği, 

New York Times'ın bir numaralı yazarı Judith McNaught, okurlarıyla yeniden buluşuyor. 

Beklenen romanı İçinde Aşk Saklı yazarın müthiş kariyerine başlangıç eseri… 

Whitney'in yanına uzandı Clayton. Başparmağıyla Whitney'in yanağına dokundu ve genç kadının elmacık kemiğinin nazik kıvrımını parmak ucunda hissetti. Clayton bu kadının ruhuna, tazeliğine tapıyordu adeta; Whitney'in tutkusu iç yakıcı ve tahrik ediciydi… 

Bunu düşündüğünde bile Clayton iliklerine yayılan keskin bir acı hissediyordu. Bu kadın tıpkı onun umduğu gibi, hatta umduğundan da öte bir yaratıktı; inatçıydı, tatlıydı, şehvetliydi, küstahtı ve zekiydi… Heyecan verici bütün zıtlıkları içinde barındıran bir hazineydi. Clayton'ın hazinesiydi!

YORUM:
Bazı kitaplar vardır niye bu kadar geç okudum diye hayıflanırsınız. işte bu kitap da bende aynı etkiyi bıraktı. tarihi kitapları severim ancak tarihi aşk romanlarını çok sık okumam bu nedenle biraz fazla seçici davranır çok araştırırım. nitekim seçimimde yanılmadığımı, yorumları ve puanları hakeden bir kitap olduğunu görmüş oldum. 
kitabımız 1800 lü yıllar ingiltererinde yaşanıyor. (en sevdiğim) Whitney çok yaramaz bir kız, Paule deli gibi aşık, fakat Paul ona tahammül edemiyor babası da öyle, babası Whitneyi teyzesi Anne le Fransa ya gönderiyor onu yetiştirmesi için. oysa Whitney çok iyi bir kız aslında sadece ata binmeyi seviyor 6-7 dil biliyor ama nakış işleyemiyor, referans yapamıyor, dans edemiyor, şarkı söyleyemiyor ve piyano çalamıyor ve tabi ki o yıllarda bunlar daha önemli :)))
Anne teyzesi  Ona öyle bir şekil kazandırıyor ki bırakın Paulü herkes ona hayran kalacak. peki ya Claymore Dükü Clayton. Clayton gizlice babasıyla anlaşır ve Whitneyle nişanları onaylanır babası resmen onu satmıştır. Whitney öğrenince neler olacak?  Claytonun aşkı ikisinide yeter mi? yoksa Whitney in nefreti ikisini de yok eder mi? yanlış anlaşılmalarla dolu bir aşk serveni sunmuş yazar bize. önce karşıdakine kendini savunma demeyelim de bir açıklama hakkı verelim, belki de olaylar hiç de bizim tahmin ettiğimiz gibi değildir. 

yazarın notu:

Sevgili okurlar, 
İçinde Aşk Saklı... Kaleme aldığım ilk romandı ve 1978 yılında bu romanı yazmaya başladığımda tek hayalim bu hikayenin bir gün basılmasıydı. Pocket Books tarafından satın alınan İçinde Aşk Saklı  ilk kez 1985 yılında yayımlandığında, romanın en çok satanlar listesine girebileceğini, ödüller alabileceğini ya da sonrasında bir klasik olarak anılacağını hayal bile etmemiştim. fakat böyle oldu ve bu beni çok mutlu etti. 
Aslında bu bir başlangıçtı.

bunu paylaşıyorum çünkü bazı kaynaklarda  bu kitap ikinci olarak geçiyor ancak yazar bu seride ilk bunu yazmış sonrasında bu kitapta bahsi geçen kişilerden 2. ve 3. kitaplarını kaleme almış.
Düşler Krallığı
Sen Gelmeden Önce 
tercih sizin hangisini önce okumak isterseniz. sıralı okumak isterseniz önce Düşler Krallığı sonra da 
İçinde Aşk Saklı okuyabilirsiniz.
Puanım:5


JUDİTH MCNAUGHT

People dergisinin “Yüreğin Kraliçesi” adını verdiği, New York Times’ın Çok Satanlar listesinin değişmez yazarı Judith McNaught, 1944 yılında Amerika’da doğdu. Daha önce radyoda program yapımcılığı yapan ünlü yazar, 1978 yılında yazmaya başladığı aşk romanlarıyla büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. Öykü kurmada, masalsı atmosferler yaratmada ve aşkı anlatmadaki ustalığıyla tüm eleştirmenlerden tam not alan McNaught vazgeçilmez eserlerini Houston’daki evinde yazmaya devam etmektedir. 19 yy'ın ilk başlarında, İngiltere'de geçen tarihi aşk romanları ile bu tarz romanların öncüsüdür. Daha sonra 50'den fazla yazar Judith McNaught'un izinden giderek, aynı stilde yazmaya başlamışlardır. Ayrıca CBS radyo kanalının ilk kadın yapımcısıdır.

Judith McNaught'un ilk kitabı Whitney, My Love - İçinde Aşk Saklı olmasına rağmen, bu kitap 1986 yılında, yazar kendini ispatladıktan sonra basılmıştır. Tarihi aşk romanlarının belli kuralları vardır. Bu tür kitaplar genelde cinsellik içermez. Bu kuraldan tamamen habersiz olan Judith McNaught'un ilk romanları benzersiz ve tektir. Whitney My Love - İçinde Aşk Saklı yoğun duygusallık ve tutku içerdiği için, o dönem yazılan tarihi aşk romanlarından ayrılır. Romanın başarısından sonra, bu tarz yazılan romanlar artmıştır.
Westmoreland Serisi
  • İçinde Aşk Saklı (1985)
  • Düşler Krallığı (1989)
  • Sen Gelmeden Önce (1994)
  • "Miracles" in A Holiday of Love (1995) - Jill Barnett, Jude Deveraux, Arnette Lamb ile beraber (çevrilmedi)
  • Simple Gifts (1997) - Jude Deveraux ile beraber (çevrilmedi)
Sequel Serisi
  • Sonsuza Kadar (1987)
  • Seni Beklerken (1988)
  • Mutluluk (1990)

Cennet Serisi

  • Cennet
  • Kusursuz
  • Gece Fısıltıları
  • Koru Beni
  • Aldığım Her Nefeste

Günümüzde Geçen Aşk Romanları

  • Kalbim Sende Kaldı
  • Sana İhtiyacım Var


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder