hürriyet

19 Şubat 2015 Perşembe

VAİZ

VAİZ
CAMİLLE LACKBERG
Orijinal Adı: Predikanten
Doğan Kitap- 420 sayfa
Goodreads Puanı: 3.72
Vikitap Puanı: 7,5


ARKA KAPAK
İskandinav polisiyesinin kraliçesi Camilla Lackberg'den yine birinci sınıf bir polisiye...

Birinin tek kelime etmeden alnını okşadığını hissetti. Bunun onu sakinleştirmesi gerekiyordu belki ama hareketin duyarsızlığı yüreğini dehşetle doldurdu. 

El bedeninde gezinmeye devam etti ve o, karanlıkta titredi. Yüzü olmayan yabancıya direnmesi gerektiğini düşündü bir an. Düşünce geldiği hızla kayboldu. Karanlık çok yoğundu ve onu okşayan eldeki güç tenine, sinirlerine, ruhuna işliyordu. Tek seçeneği boyun eğmekti; dehşet verici bir sezgiyle kavramıştı bunu. 

Sakin tatil kasabası Fjälbacka'da işkence edilerek öldürülmüş genç bir kadın cesedinin, yirmi dört yıl önce hiç iz bırakmadan ortadan kaybolan iki kızın kemikleriyle birlikte bulunması polis teşkilatını harekete geçirir. Ardından Jenny adındaki genç bir kızın daha kaybolması kasabadaki paniği artırır. Kahramanımız Patrik ve ekibi zamana karşı yarışmak zorundadır artık. Yirmi dört yıl boyunca uykuya yatan katil neden tekrar faaliyete geçmiştir? Yoksa Fjälbacka polisi yeni bir katille mi karşı karşıyadır? Bir an önce bu soruların cevabı bulunmazsa, Jenny için çok geç olacaktır. 

"Läckberg İsveç manzarasıyla kan dondurucu korkuyu harmanlamakta usta." 
The Guardian 

"Birinci sınıf bir İskandinav polisiye yazarı tüm dünyada en üst sıralara çıkıyor." 
The Times
DEĞERLENDİRMEM
Buz Prenses te kalan maceramız devam ediyor. Fjabalka dayız yine ve yine etrafı sırlarla dolu bir dizi cinayeti aydınlatmaya çalışıyor Patrick Hedsröm. Erica mız 8 aylık hamile ve Vaiz de biraz daha geri planda kız kardeşi Anna nın sorunları çözülememiş. Vaiz ilk sayfadan heyecana ve meraka sürükledi beni son sayfalara kadar tahminlerimin ve merakımı sürdürdü. Arka kapakta da belirtildiği gibi bir kimliği bilinmeyen bir kıza ait bir ceset bulunuyor, asıl iş cesedi kaldırdıklarında altta çıkan 2 iskeletle çıkıyor , adli tıp raporunda ise bu iki cesedin 25 yıl önce kaybolan iki kıza ait olduğu belirleniyor ve gözler 25 yıl önce kızları kaçırmakla suçlanan kişiye dönüyor ama bu kişi intihar ettiği için tüm gözler bu ailenin üzerinde. Üstelik diğer cinayeti aydınlatırken zamanla yarışmaktadır Patrick çünkü bir kız daha kaçırılır onu kurtarabilmeleri için bu olayı çözmesi gerekir. Son 50 sayfada elim kalbimin üzerinde okudum diyebilirim. Sırlarsa kitap da saklı J

Puanım: 

Soraki kitap: Taş Ustası


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder