hürriyet

20 Ocak 2015 Salı

UYUMSUZ-VERONİCA ROTH


1.Kitap: UYUMSUZ
Orijinal adı: Divergent
VERONİCA ROTH
ARTEMİS-506 SAYFA
Goodreads Puanı: 4.33
Amazon Puanı: 4.5

ARKA KAPAK
Beatrice Prior'ın Chicago'sunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik. 
Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda. 
Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez. 
Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.
Genç yazar Veronica Roth heyecanlı seçimler, kalp kıran ihanetler, kan donduran sonuçlar ve beklenmedik aşklarla dolu karanlık bir geleceği anlatan gerilim serisinin ilk kitabıyla edebiyat sahnesine çıkıyor!



Yorum:
Açlık Oyunları ve Game Of Thrones dan sonra okuduğum distopyalar oldukça basit kaçıyordu.Son zamanlarda  okumaya değer bir distopya arayışı içindeydim. Uyumsuz bu açlığımı çok güzel karşıladı. Özellikle Jamie Mcguire nin Araf ında yaşadığım hayal kırıklığından sonra çok iyi geldi gerçekten. Açlık Oyunları çıtayı öyle yükseltti ki distopya severler için çoğu kitap hayal kırıklığı yarattı. Uyumsuz yaklaşık 150. Sayfa civarına kadar “sanırım buda olmadı” dedirtti bana ama  sonra öyle bir konu akmaya bir başladı ki. Kendine özgün konusu, akıcı diliyle çok iyi bir iş çıkarmış yazarımız. Kitabın arka kapağında da yazdığı gibi kızımız Beatrice 16 yaşına geldi ve artık topluluğunu seçmesi lazım ama o hem ailesini çok seviyor hem de özgür olmak istiyor ve ama bir seçim yapmak zorunda. Ve Cesurluğu seçiyor ama o bir Uyumsuz her ne kadar bunun anlamını bilmese de saklanması gerektiğini anlıyor. Ya ailesi.. onları aklından çıkarması güç. Aileden önce topluluk gelir anlayışı hakim bir sistem va burada bakalım Tris(beatrice tris ismini seçiyor)  ne yapacak. İlk kitap çok can alıcı bir noktada kaldı ikinci kitap için sabırsızlanıyorum.
2.kitap: Kuralsız
3.kitap: Yandaş
Novel: Dört

Puanım: 5  
  
Yazar Hakkında:

Veronica Roth 26 yaşında, eşiyle birlikte  Chicagoda yaşıyormuş. Northwestern Universitesinde yaratıcı yazarlık okumuş ve Uyumsuz çalışmalarına o zamanlarda başlamış. Suzanne Collins, Stephenie Meyer(Alacakaranlık) ında aday olduğu Teen Choice En İyi Kitap Ödülü ne 2012 de aday olmuş ama ödülü Suzanne Collins (Açlık Oyunlarına) e kaptırmış.


Film:

Uyumsuz beyaz perdeye de aktarıldı. Sanırım en kısa zamanda izlemeliyim. Yönetmenliğini Neil Burger in yaptığı film ABD yapımı ve 139 dk. Oyuncular ise son zamanlarda yıldızı çokça parlayan Shailene Woodley(Tris) aynı zamanda Aynı Yıldızın Altında(yazar: John Green) filminde de başrol almıştı yine bu film de bir kitap uyarlaması ve kitabı da uzunca bir süre çok satanlarda olan çok güzel bir kitaptı. Ve diğer oyuncular Theo James(Dört)  Kate Winslet(Titanic den hatırladığız oyuncu kötü karakterimiz)  Jai Courtney  Miles Teller. Filmi izleyenler Açlık Oyunlarına benzetenler var ama ben aynı olduğunu düşünmüyorum. İkisi de distopya ama ikiside kendi içinde çok özgün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder